Meditatie – Mindfulness

Het wordt steeds duidelijker welke invloed meditatie en mindfulness hebben op onze hersenen, geest en lichaam. Het beoefenen van meditatie is een manier om gezond en tevreden te blijven in een tijd van snelheid met een overdaad aan prikkels. Aandachtsmeditatie (of anders genoemd mindfulness) resulteert in minder stress, meer innerlijke rust en helderheid. We gaan ons meer verbonden voelen met onszelf, anderen en het leven om ons heen. In alle lessen is er aandacht voor meditatie en mindfulness.

Daarnaast is er een speciale meditatieles. Hierin beoefenen we verschillende meditatietechnieken.
Hatha yoga is een goede voorbereiding op meditatie, vandaar dat ook yoga- en ademoefeningen een onderdeel van deze les zijn. Tijdens meditatie worden we stil en observeerder van ons zelf. Observeren zonder oordeel. Mediteren laat je ontdekken dat gedachten en emoties voorbijgaande mentale processen zijn die je kunt leren sturen, beheersen. Dat je je niet hoeft te laten leiden door gedachten en emoties. Je leert beter omgaan met stress en te leven in het hier en nu. Ten volste aanwezig zijn in het nu – dat geeft innerlijke rust.

Yoga en Meditatieles

vrijdagochtend 9.00 tot 10.30 uur

kosten: 13,50 per les

Wil je de heilzame uitwerking van meditatie en mindfulness ervaren of nog meer verdieping aan je meditatie geven? Dan is deze les misschien wat voor jou. Welkom voor een proefles.